1

2

Przepisy

WUZETKA

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Oddzielić białka i ubić na sztywno.Rozpuścić 1/2 kostki masła roślinnego.Wszystkie składniki na ciasto z wyjątkiem piany z jaj wymieszać mikserem.
Następnie dodać pianę delikatnie mieszając.Ciasto wyłożyć na dużą blachę,piec w 180-200.st,C.ok 45 minut.
Masło roślinne utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem,pod koniec ucierania dodać serek waniliowy.Gdy ciasto przestygnie przekroić i przełożyć kremem.
POLEWA:masło rozpuścić dodać kakao mleko i cukier puder.mieszać do uzyskania gładkiej lejącej masy.polać nią ciasto na wierzchu.Odstawić do wystygnięcia.:)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: