Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

rurki z bitą śmietaną

  • rurki z bitą śmietaną
  • czas Łączny czas: 125 min (Przygotowanie: 100 min Oczekiwanie 25 min)
  • porcji Porcji: 30
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. pół kg mąki pszennej
  2. 250g masła prawdziwego
  3. 250g śmietany kwaśnej
  4. cukier waniliowy
  5. Wszystkie składniki zagnieść i wałkować na stolnicy. Kroić w paski. Następnie paski ciasta owijać na metalowe rurki.
  6. PIEC OK 20 MIN
  7. NADZIENIE
  8. 1 litr śmietany kremówki
  9. cukier waniliowy
  10. 5 śmietanfix
  11. 2 łyżki cukru pudru
  12. Wszystko ubić na puch( ale przed ubiciem śmietanę porządnie schłodzić
Kalorie: - kcal / 30 porcję

Potrzebne składniki:

  • pół kg mąki pszennej 250g masła prawdziwego 250g śmietany kwaśnej cukier waniliowy Wszystkie składniki zagnieść i wałkować na stolnicy. Kroić w paski. Następnie paski ciasta owijać na metalowe rurki. PIEC OK 20 MIN NADZIENIE 1 litr śmietany kremówki cukier waniliowy 5 śmietanfix 2 łyżki cukru pudru.

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

rurki z bitą śmietaną

Wydrukuj przepis

rurki z bitą śmietaną

Zgłoś przepis do moderacji