1

2

Przepisy

PYSZOTKA

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

CIASTO:
Masło,mąke,żółtka,proszek do pieczenia,amoniak i smietane dokładnie zagniatamy w misce.Dzielimy na 2 części i wykładamy na 2 blachy.
Podpiekamy chwilę i wyciągamy.Nastepnie wykładamy na te placki powidła i na nie ubite białka jakie tylko zostały.
(BIAŁAKA Z CIASTA I Z KREMU)
I do piekarnika na 200 stopni i na około 15 -20 minut.
KREM:
Mleko dzielimy na 2 czesci 1 gotujemy a do kolejnej dodajemy mąki,żółtka i cukier puder-mieszamy i wlewamy do gotującego sie mleka.
Czekamy aż bedzie zimny i ucieramy dobrze z masłem i od razu przekładamy placki.
GOTOWE ..:))
SMACZNEGO.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: