Kolorowe szaszłyki z grilla

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię umyć, pokroić w plastry ok. 0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki.
  2. Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 2,5 cm. Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki.
  3. Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry. Kiełbasę także kroimy na ok. 1 cm plastry. Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię, kiełbasę, cebulę, kiełbasę, żółtą paprykę itd.
  4. Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron. Grillować z dwóch stron.

Opis przepisu:

Kolorowa propozycja na sezon grillowy! Zamiast zwykłych szaszłyków wypróbuj kolorowe szaszłyki z grilla! Smakowitą przeplatankę kolorystyczną uzyskasz, jeśli wszystkie składniki pokroisz na fragmenty o zbliżonej wielkości. Kiełbasę, cukinię i cebulę kroisz w plastry, natomiast paprykę w kostkę. Wszystkie elementy skrapiasz oliwą i doprawiasz aromatycznymi przyprawami. Kolorowe szaszłyki z grilla najlepiej smakują wtedy, gdy przyrządzisz je wspólnie z rodziną bądź przyjaciółmi!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?