1

2

Przepisy

Sałatka bawarska

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

Gotowane ziemniaki, ogórek kiszony oraz boczek smażony z cebulą. Plus pyszny Sos sałatkowy Wiosenny ze szczypiorkiem WINIARY. Do mięs pieczonych i smażonych.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i oleju, odstaw na 5 minut.
  2. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj i ostudź.
  3. Cebulę pokrój w piórka, boczek w paski.
  4. Podsmaż cebulę z boczkiem na 3 łyżkach oliwy.
  5. Ugotowane duże ziemniaki przetnij na pół, małe pozostaw w całości.
  6. Przełóż do miski, dodaj cebulę z boczkiem.
  7. Ogórek pokrój w paseczki i połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem i octem.
  8. Podawaj z pieczonym lub smażonym mięsem.
  9. Sałatkę możesz przechowywać w lodówce 48 h.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: