Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sałatka bawarska

  • Sałatka bawarska
  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Gotowane ziemniaki, ogórek kiszony oraz boczek smażony z cebulą. Plus pyszny Sos sałatkowy Wiosenny ze szczypiorkiem WINIARY. Do mięs pieczonych i smażonych.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i oleju, odstaw na 5 minut.
  2. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj i ostudź.
  3. Cebulę pokrój w piórka, boczek w paski.
  4. Podsmaż cebulę z boczkiem na 3 łyżkach oliwy.
  5. Ugotowane duże ziemniaki przetnij na pół, małe pozostaw w całości.
  6. Przełóż do miski, dodaj cebulę z boczkiem.
  7. Ogórek pokrój w paseczki i połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem i octem.
  8. Podawaj z pieczonym lub smażonym mięsem.
  9. Sałatkę możesz przechowywać w lodówce 48 h.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sałatka bawarska

Wydrukuj przepis

Sałatka bawarska

Zgłoś przepis do moderacji