1

2

Przepisy

Zapiekanka ziemniaczana

5/5 5 13 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki lekko pogotowujemy, studzimy i kroimy w plastry.
Naczynie żaroodporne smarujemy grubo margaryną.
Na dno kładziemy połowę ziemniaków i posypujemy połową przyprawy. Rozbijamy lekko filety i kroimy w kostkę. Układamy na ziemniaki. Na mięso kładziemy pokrojone w plastry pieczarki i posiekaną cebulę. Smarujemy keczupem. Kładziemy resztę ziemniaków i posypujemy resztą przyprawy. Polewamy jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Układamy pokrojoną w plastry kiełbasę i posypujemy startym serem.
Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: