składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- POMYSŁ NA... połącz z wodą i śmietanką.
- Kaszę zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut. Dobrze odsącz.
- Kapustę drobno poszatkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Mięso wymieszaj z kapustą i kaszą, dopraw solą i pieprzem.
- Uformuj 8 gołąbków, delikatnie podsmaż i wlej przygotowany POMYSŁ NA...
- Gotuj na średnim ogniu przez 40 minut pod przykryciem.
- Podawaj z ziemniakami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYGołąbki z kaszą jęczmienną, mieloną łopatką i włoską kapustą - bardzo proste, bo bez zawijania. Duszone w WINIARY Pomysł na... Gołąbki Inaczej z dodatkiem słodkiej śmietanki, więc od razu mamy do nich gotowy pyszny sos. Delikatne w smaku i bardzo pożywne, pyszne z ziemniakami z wody, puree lub z patelni.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?