Mintaj smażony w sosie

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 48 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Po tym czasie ryby odsącz, oprósz mąką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 10 minut.
  3. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  4. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  5. Rybę podawaj polaną sosem.

Opis przepisu:

Dbamy o Ciebie i Twoich bliskich, dlatego przypominamy, że w Waszej diecie nie powinno zabraknąć ryb! Jeśli nie masz pomysłu na zdrowe danie obiadowe, wykorzystaj Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY i polej nim smażonego mintaja!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?