Mintaj smażony w sosie

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 min

oczekiwanie: 1 h

porcje: 4 porcje

311 calories kalorie: 311 kcal / porcja

Dbamy o Ciebie i Twoich bliskich, dlatego przypominamy, że w Waszej diecie nie powinno zabraknąć ryb! Jeśli nie masz pomysłu na zdrowe danie obiadowe, wykorzystaj Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY i polej nim smażonego mintaja!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  2. Wstaw na 30 minut do lodówki.
  3. Po tym czasie ryby odsącz, oprósz mąką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 10 minut.
  4. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  5. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  6. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  7. Rybę podawaj polaną sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.