1

2

Przepisy

Polędwiczki z sosem pieprzowym

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

265 calories kalorie: 265 kcal / porcja

Smakowite mini-polędwiczki z sosem pieprzowym. Szybkie i bardzo proste do przyrządzenia, pod warunkiem, że mamy pod ręką Sos pieczeniowy jasny, śmietankę oraz zielony pieprz w zalewie. Podajemy z ziemniakami puree oraz surówką z białej kapusty na przykład na elegancki, rodzinny obiad.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki pokrój na porcje, lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i oprósz mąką.
  2. Smaż krótko z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Pieprz zielony przelej wrzącą wodą i odsącz.
  4. Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody, dodaj do niego pieprz i gotuj razem na wolnym ogniu 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, uważaj aby się nie zważyła.
  5. Gotowym sosem polej mięso.
  6. Podawaj z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: