Polędwiczki z sosem pieprzowym

5/5 5 12 5 1
5/5 5 12 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki pokrój na porcje, lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i oprósz mąką.
  2. Smaż krótko z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Pieprz zielony przelej wrzącą wodą i odsącz.
  4. Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody, dodaj do niego pieprz i gotuj razem na wolnym ogniu 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, uważaj aby się nie zważyła.
  5. Gotowym sosem polej mięso. Podawaj z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty.

Opis przepisu:

Smakowite mini-polędwiczki z sosem pieprzowym. Szybkie i bardzo proste do przyrządzenia, pod warunkiem, że mamy pod ręką Sos pieczeniowy jasny, śmietankę oraz zielony pieprz w zalewie. Podajemy z ziemniakami puree oraz surówką z białej kapusty na przykład na elegancki, rodzinny obiad.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?