1

2

Przepisy

Filet zapiekany w sosie

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

161 calories kalorie: 161 kcal / porcja

Mintaj zapiekany w sosie koperkowym, to coś co poprawi nie tylko ranking Twojej kuchni, ale przede wszystkim sprawi wielką radość wszystkim domownikom. Postaw na zdrowie!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  3. Rozmrożoną rybę dobrze odsącz z nadmiaru wody, skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem.
  4. Tak przygotowaną rybę przełóż do naczynia do zapiekania.
  5. Por pokrój w cienkie plasterki i posyp nim rybę.
  6. Całość zalej przygotowanym wcześniej sosem koperkowym.
  7. Danie posyp startym serem.
  8. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 25-30 minut.
  9. Upieczoną rybę podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: