1

2

Przepisy

Pleśniak z pianą

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Zagniatamy ciasto z mąki, żółtek, proszku do pieczenia i margaryny. Dzielimy na trzy części. Jedną rozwałkowujemy i wylepiamy dno formy. Drugą część łączymy z kakao. Ciasto ciemne i jasne wkładamy do zamrażalnika.
Na wierzchu ciasta w formie rozmarowujemy dżem.
Na tarce ścieramy ciemne ciasto i posypujemy na dżem.
Białka, cukier i kisiel ubić na sztywną pianę i rozmarować po cieście.
Na wierzch zcieramy na tarce jasne ciasto.
Pieczemy około 45 min. w temp. 180C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: