1

2

Przepisy

ZAPIEKANKA Z KASZY GRYCZANEJ Z GRZYBAMI

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

KASZĘ OPŁUKAĆ, WODĘ ZAGOTOWAC, POSOLIC, DODAĆ 3 ŁYŻKI MASŁA, WSYPAC KASZĘ, WYMIESZAĆ.POWOLI GOTOWAĆ NA BARDZO MAŁYM OGNIU.GDY KASZA WCHŁONIE WODĘ, WSTAWIC DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.GRZYBY POKROIĆ NA PLASTERKI.CEBULĘ OBRAĆ I DROBNO POKROIĆ.NA PATELNI STOPIC 3 ŁYŻKI MASŁA I ZESZKLIC CEBULĘ.DODAĆ GRZYBY, CHWILE MIESZAĆ NA DUŻYM OGNIU, POTEM ZMNIEJSZYC OGIEŃ I DUSIĆ POD PRZYKRYCIEM, OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC.POD KONIEC DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.ŻAROODPORNE NACZYNIE WYSMAROWAĆ MASŁEM, WŁOŻYC POŁOWĘ KASZY, NA NIĄ GRZYBY,PRZYKRYĆ POZOSTAŁĄ KASZĄ.SMIETANĘ ROZMIESZAĆ Z JAJKIEM, POLAĆ NIĄ KASZĘ, POSYPAC SATARTYM SEREM.WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I ZAPIEKAĆ AŻ SIĘ SER ZRUMIENI.PODAWAĆ Z PIKANTNYMI SURÓWKAMI.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: