1

2

Przepisy

PRZYSMAK Z RYBY

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 5 porcji

Przygotowanie:

RYBĘ SPRAWIĆ, USUNĄĆ OŚCI, POKROIĆ NA MAŁE KAWAŁKI.POSOLIĆ I POZOSTAWIĆ NA KILKANAŚCIE MINUT.OCZYSZCZONE PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI, FASOLKĘ NA MNIEJSZE KAWAŁKI, A KALAFIOR PODZIELIĆ NA RÓŻYCZKI.
DO PŁASKLIEGO RONDLA WLAĆ OLIWĘ, LEKKO ROZGRZAĆ, A NASTĘPNIE UŁOŻYĆ WARSTWAMI: RYBĘ, FASOLKĘ, PIECZARKI, KALAFIOR.CAŁOŚC SKROPIĆ BULIONEM, OBŁOŻYĆ PLASTERKAMI MASŁA.PRZYKRYĆ, WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA 30-40MIN.POD KONIEC WLAĆ ROZMIESZANEZ 2 ŁYŻKAMI BULIONU ŻÓŁTKO, DOPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM I SOKIEM Z CYTRYNY, A PRZED PODANIEM POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: