1

2

Przepisy

Panga w panierce cytrynowej

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 3 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Do miseczki wyciskamy sok z 2 cytryn. Filety z pangi nacieramy sokiem z cytryny, a następnie posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 10 min.

W misce rozbijamy dwa jajka, dodajemy łyżkę masła i 2 łyżki mąki. Dolewamy resztę soku z cytryny oraz utartą skórkę z cytryny. Całość dokładnie mieszamy.

Pojedyncze filety zanurzamy w przygotowanym sosie, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie z masłem, aż do uzyskania złotego koloru.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: