Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem

  • Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem
  • czas Łączny czas: 30 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 40
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki.
  2. Podsmażyć je na odrobinie masła z tymiankiem, odrobiną soli i pieprzu. Żeby puściły sok.
  3. Odstawić do wystygnięcia.
  4. Rozłożyć ciasto na blacie, i obłożyć plasterkami sera żółtego. Wysypać pieczarki i równomiernie rozłożyć na cieście. Całość ostrożnie zwinąć w rulon, albo wzdłuż krótszego boku albo wzdłuż dłuższego. Dość ciasno.
  5. Pokroić rulon na plasterki i wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia.
  6. Drugi płat ciasta także obłożyć serem żółtym, a następnie plastrami szynki. Zwinąć podobnie jak powyżej. Gotowe ciasteczka z szynką ułożyć na blasze i przed pieczeniem posypać rozmarynem.
  7. Włożyć blachy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec minimum 10 minut, aż ciasto wyrośnie i ciastka się zezłocą.
Kalorie: - kcal / 40 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 płaty kupnego francuskiego ciasta
  • 200g pieczarek
  • 12 dużych plasterków sera żółtego
  • 6 dużych plasterków szynki
  • tymianek
  • rozmaryn
  • pieprz czarny
  • sól

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 maja 2010
    mala misia

    muszę sprawdzić ten przepis bo brzmi i wygląda mi smakowicie :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem

Wydrukuj przepis

Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem

Zgłoś przepis do moderacji