1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki.
Podsmażyć je na odrobinie masła z tymiankiem, odrobiną soli i pieprzu. Żeby puściły sok.
Odstawić do wystygnięcia.

Rozłożyć ciasto na blacie, i obłożyć plasterkami sera żółtego. Wysypać pieczarki i równomiernie rozłożyć na cieście. Całość ostrożnie zwinąć w rulon, albo wzdłuż krótszego boku albo wzdłuż dłuższego. Dość ciasno.
Pokroić rulon na plasterki i wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia.

Drugi płat ciasta także obłożyć serem żółtym, a następnie plastrami szynki. Zwinąć podobnie jak powyżej. Gotowe ciasteczka z szynką ułożyć na blasze i przed pieczeniem posypać rozmarynem.

Włożyć blachy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec minimum 10 minut, aż ciasto wyrośnie i ciastka się zezłocą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: