1

2

Przepisy

Fasolka szparagowa z bułką tartą i czosnkiem

4/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, ale tak żeby się nie rozgotowała.
Czosnek obrać i pokroić drobniutko. Można też zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni, około łyżki. Wrzucić czosnek i przez chwilę smażyć, ale tak by się nie przypalił i nie zrobił się gorzki.
Wrzucić fasolkę, wymieszać w oleju i czosnku i trzymać chwilę na patelni.

Masło roztopić, dodać bułkę. Smażyć wedle gustu.

Fasolkę wyłożyć na talerz i polać bułką.

Proste i pyszne :)
Może to być osobne danie, lub dodatek do obiadu.
Dla jednej lub 2 osób :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Kornelio
    Wprawdzie pomysł na niedzielny obiad już mam ale fasolce szparagowej nie odmówię :) Tym bardziej, że nie trzeba używać fasolki mrożone jak w przepisie tylko świeżą, prosto z targu :) Przepis wygląda naprawdę banalnie i chociaż zdjęcie nie do końca zachęca, to zaraz zabieram się do smażenia, a bułkę tartą zaraz zrobimy z prawdziwych suszonych bułek, które leżą w szafce :D Nie do końca jestem przekonany do czosnku, bo za nim nie przepadam ale bez niego też będzie pysznie!
  • MagdaGotuje
    Uwielbiam fasolkę szparagową w bułce tartej, to dla mnie smak dzieciństwa. Wprawdzie nie przepadam za czosnkiem ale tutaj komponuje się idealnie. Przepis fajny i prosty do zrobienia - polecam go wszystkim :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: