1

2

Przepisy

PSTRĄGI PO KRAKOWSKU

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

PSTRĄGI SPRAWIC, UMYC I NATRZEC SOLĄ, PIEPRZEM, OTARTĄ SKÓRKĄ Z CYTRYNY I ODSTAWIC NA DWIE GODZINY.USMŻYĆ NA STOPIONYM MAŚLE.wERMUIT, WÓDKĘ I WIŚNIÓWKĘ WYMIESZAĆ Z PIEPRZEM CAYENNE I CUKREM, WISNIAMI I POZOSTAŁYM SOKIEM Z CYTRYNY.żAROODPORNE NACZYNIE WYSMAROWAĆ MASŁEM, WŁOŻYĆ PSTRĄGI, ZALAĆ PRZYGOTOWANYM SOSEM I WSTAWIC NA KILKA MINUT DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: