składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Bulion rozpuść w 1 l gorącej wody.
- Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.
- Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.
- Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.
- Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Szybka w przygotowaniu zupa krem pomidorowa, to coś dla zapracowanych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez talerza gorącej zupy. Jest ona bajecznie prosta w przygotowaniu. Wystarczy tylko kilkanaście minut, aby móc cieszyć się pysznym smakiem naszej zupy pomidorowej. W roli głównej Bulion cielęcy WINIARY – smacznego!
Polecamy także wyjątkowy przepis na
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?