1

2

Przepisy

Pomidorowa zupa krem

5/5 5 17 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

179 calories kalorie: 179 kcal / porcja


Szybka w przygotowaniu zupa krem pomidorowa, to coś dla zapracowanych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez talerza gorącej zupy. Jest ona bajecznie prosta w przygotowaniu. Wystarczy tylko kilkanaście minut, aby móc cieszyć się pysznym smakiem naszej zupy pomidorowej. W roli głównej Bulion cielęcy WINIARY – smacznego!

Polecamy także wyjątkowy przepis na Zupy , Nabiał , Gotowanie , Lunch i brunch , Obiad , Kolacja , Zupa krem , Warzywne , polskie zupy , smaczna zupa , zupy krem , zupy , Walentynki , Komunia , Zupy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1 l gorącej wody.
  2. Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.
  3. Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.
  4. Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.
  5. Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

1 wskazówka do przepisu

  • paula
    Ja bym dodała jeszcze od siebie,że warto dodać do tej zupki trochę mięska,żebym bulion był bardziej tłuściejszy. Także można dodać marchewki pokrojonej w poprzeczne paseczki,bądz posiekaną na tarce jak kto woli.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: