Pomidorowa zupa krem

4/5 4 20 5 1
4/5 4 20 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1 l gorącej wody.
  2. Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.
  3. Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.
  4. Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.
  5. Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Opis przepisu:


Szybka w przygotowaniu zupa krem pomidorowa, to coś dla zapracowanych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez talerza gorącej zupy. Jest ona bajecznie prosta w przygotowaniu. Wystarczy tylko kilkanaście minut, aby móc cieszyć się pysznym smakiem naszej zupy pomidorowej. W roli głównej Bulion cielęcy WINIARY – smacznego!

Polecamy także wyjątkowy przepis na

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?