1

2

Przepisy

CUKINIA Z KURKAMI

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 5 porcji

Przygotowanie:

GRZYBY OCZYSZCZCIĆ, UMYĆ. cUKINIE POKROIĆ W SŁUPKI A OBRANA CEBULĘ W PÓŁPLASTERKI.CZOSNEK OBRAC I PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ.W RONDLU ROZGRZAC ŁYŻKĘ OLEJU, DODAĆ ŁYŻKĘ MASŁA, WRZUCIC KURKI I SMAŻYĆ OK 10 MIN.GDY Z GRZYBÓW WYPARUJE WODA, DODAĆ CEBULE I SMAŻYĆ AŻ ZMIĘKNIE. nA ROZGRZANYM OLEJU USMAŻYĆ CUKINIĘ.WYJĄĆ ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ I PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ WYLOŻONY PAPIEROWYMI SERWETAMI.CUKINIE WYMIESZAĆ W RONDLU Z KURKAMI I CEBULĄ.DOPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM, TYMIANKIEM I CZOSNKIEM.DUSIĆ NA ŚREDNIM OGNIU OK 10MIN.ŚMIETANĘ ROZMIESZAĆ Z ŻÓŁTKIEM, SZCZYPTĄ CUKRU PUDRU, PIEPRZEM CAYENE I SOLĄ.WLAĆ DO KUREK, DODAĆ SOK CYTRYNOWY, WYMIESZAĆ I PODGRZEWAĆ 5 MIN.
PODAWAĆ Z TOSTAMI CZOSNKOWYMI LUB SMAŻONYMI ZIEMNIAKAMI I SAŁATĄ.
PYCHA!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: