Kotlety sojowe w warzywach

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1l wrzątku, dodaj czosnek.
  2. Gotuj w nim kotlety przez ok. 3-5 minut, odcedź, wywar zostaw do warzyw.
  3. Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, usmaż na oleju.
  4. Cebulę pokrój w talarki, zeszklij na rozgrzanym oleju, wlej szklankę rosołu, dodaj startą na tarce marchewkę i pietruszkę,
  5. Wszystko duś pod przykryciem do miękkości, na koniec dodaj koncentrat pomidorowy.
  6. Kotlety układaj w misce na przemian z warzywami, podawaj na zimno lub na ciepło.

Opis przepisu:

Kotlety sojowe w warzywach to pomysł na obiad dla wegetarian, ale też smakoszy poszukujących nowych kulinarnych doznań. Delikatne w smaku kotlety sojowe przygotowane na Bulionie warzywnym Kogutek WINIARY idealnie zestawią się z marchewką, pietruszką i cebulą. Intensywnego smaku nada potrawie koncentrat pomidorowy, który też sprawi, że nasze kotlety sojowe w warzywach upodobnią się nieco do tradycyjnej ryby po grecku. Warto spróbować!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?