Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

kurczak z rozna (pieczony)

kurczak z rozna (pieczony)
  • to jestem ja
  • kurczak z rozna (pieczony)
  • to jestem ja
  • kurczak z rozna (pieczony)
  • czas Łączny czas: 21 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 1 min)
  • porcji Porcji: 1
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka po umyciu osuszyć papierowym papierowym ręcznikiem.Natrzeć od środka i na zewnątrz solą,pieprzem,majerankiem,estragonem,powbijać ząbki czosnku.Postawić w chłodzie na parę godzin.do butelki np.po piwie nalać wodę.Nałożyć na nią przygotowanego kurczaka.Ustawić pionowo butelkę z kurczakiem w metalowej misce lub na blaszce i wszystko razem umieścić w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*. piec ok.1 i 1/2 godziny.Tłuszczem kapiącym do miseczki polewać kilkakrotnie kurczaka podczas pieczenia.Woda w butelce jest po to,by pod wpływem temperatury parowała i podpiekła oraz nawilżała kurczaka od środka.Tak upieczony kurczak jest pyszny,smakuje jak z rożna.Polecam gorąco!!! Smacznego.
Kalorie: - kcal / 1 porcję

Potrzebne składniki:

  • kurczak,sól,pieprz,estragon suszony,czosnek.

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

kurczak z rozna (pieczony)
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

kurczak z rozna (pieczony)

Wydrukuj przepis

kurczak z rozna (pieczony)

Zgłoś przepis do moderacji