Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bitki wieprzowe duszone

  • czas Łączny czas: 190 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 150 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Umyte mięso oczyścić,pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem i przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz. ułożone jedne na drugim. Następnie usmażyć na oliwie lekko rumieniąc,przełożyć do rondla i dodać drobno posiekaną cebulę. Podlać rosołem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewać rosołem; sosu powinno być bardzo mało. Gdy mięso będzie miekkie,przyprawić je do smaku solą i pieprzem i wymieszać z posiekaną zieleniną.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 sierpnia 2010
    MONIUSZ

    przepyszne,polecam

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bitki wieprzowe duszone
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bitki wieprzowe duszone

Wydrukuj przepis

Bitki wieprzowe duszone

Zgłoś przepis do moderacji