1

2

Przepisy

Bitki wieprzowe duszone

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 150 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Umyte mięso oczyścić,pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem i przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz. ułożone jedne na drugim. Następnie usmażyć na oliwie lekko rumieniąc,przełożyć do rondla i dodać drobno posiekaną cebulę. Podlać rosołem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewać rosołem; sosu powinno być bardzo mało. Gdy mięso będzie miekkie,przyprawić je do smaku solą i pieprzem i wymieszać z posiekaną zieleniną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: