Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sznycle z indyka wypasione.

Sznycle z indyka wypasione.
  • Bezpośrednio przed zapieczeniem.
  • Prezdostatnia warstwa.
  • Kolorowy wiosenny farsz.
  • Pod mięsem pieczarki,a na wierzch warzywa.
  • Sznycle z indyka wypasione.
  • Bezpośrednio przed zapieczeniem.
  • Prezdostatnia warstwa.
  • Kolorowy wiosenny farsz.
  • Pod mięsem pieczarki,a na wierzch warzywa.
  • Sznycle z indyka wypasione.
  • czas Łączny czas: 115 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 55 min)
  • porcji Porcji: 5
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso opłukać, osuszyć. Delikatnie rozbić, ale nie za mocno. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w ćwierćplasterki, poddusić z posiekaną cebulką, oprószyć solą i suszonym tymiankiem, przestudzić. Do wystudzonych wsypać garstkę startego żółtego sera i wymieszać. Por pokroić w cienkie półkrążki, sparzyć wrzątkiem. Osączyć i wystudzić. Posolić i posypać pieprzem cytrynowym. Marchewki oskrobać, opłukać. Pokroić w kosteczkę. Podlać w rondelku niewielką ilością wody,dodać 1/2 łyżeczki cukru, płaską łyżeczkę soli i imbir. Dusić do miękkości, odcedzić. Resztę sera zetrzeć na grubej tarce. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pieczarki podzielić na 5 części. Rozłożyć je na papierze do pieczenia tak, aby położyć na nich mięso. Każdy sznycel posmarować łyżką majonezu. Na majonezie rozłożyć porcję marchewki, na niej por, wycisnąć na to keczup. Na keczupie rozłożyć plastry cukinii, lekko osolić, oprószyć je oregano. Rozsmarować na każdej porcji po łyżce kwaśnej śmietany, nałożyć starty ser i oprószyć słodką czerwoną papryką mieloną. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (grzejnik górny i dolny) i zapiekać ok. 40 minut. Ustawić opiekacz górny i zapiec jeszcze 5-10 minut. Ja podałam z ziemniakami, ale z ryżem też powinno wyśmienicie smakować.

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sznycle z indyka wypasione.

Wydrukuj przepis

Sznycle z indyka wypasione.

Zgłoś przepis do moderacji