1

2

Przepisy

Łatwy jabłecznik

5/5

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Z podanych składników- oprócz kisielu i jabłek- zagnieść ciasto,po czym włożyć je na pół godziny do lodówki.Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, na końcu wymieszać jabłka z kisielem.Połowę ciasta rozwałkować,wyłożyć na blachę.Następnie wyłożyć na ciasto starte jabłka,a na koniec zetrzeć drugą połowę ciasta.Piec ok.60 min. w piekarniku w temp.180*C

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: