1

2

Przepisy

SALCESON Z BUTELKI

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 150 minut

porcje: 20 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

1szkl mleka
1 szkl cukru
1 kostka margaryny
3-4 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny-rozpuścić w 1/2 szkl zimnej wody.
2-3 paczki herbatników;w zależności od wielkości;
bakalie-ok pół szkl.
orzechy-ok szklanki

wyk;mleko + margaryna +cukier+kakao-zagotować
dodać bakalie,orzechy i herbatniki pokruszone.wymieszać i do tego wlać żelatynę.chwilę mieszać nie doprowadzając do wrzenia.
całość wlać do plastikowej butelki/ w której odcinamy całą wąską część -czyli szyjkę/.teraz czekamy jak wystygnie.kiedy już cała masa stężeje odcinamy plastik po kawałku i kroimy salceson

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: