1

2

Przepisy

GALARETKOWIEC

4/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 20 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

1 1/2 szklanki mleko
1 1/2 łyżki żelatyna
1/4 szklanki cukier
4 sztuki galaretki-- każda inny kolor
wykonanie;
każdą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody-odstawić do stężenia--pokroić w kostkę
żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody--odstawić by napęczniała
mleko zagotować z cukrem odstawić dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać
do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki- wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą
do lodówki do stężenia
na wierzch rozpuścić galaretkę w 1 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: