Galaretkowiec

4/5 4 9 5 1
4/5 4 9 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody-odstawić do stężenia. Galaretki pokroić w kostkę.
  2. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody-odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
  3. Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki- wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą do lodówki do stężenia na wierzch rozpuścić galaretkę w 1 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę zawitać feerię barw na swoim stole, polecamy przygotować apetyczny galaretkowiec. Jest to deser powstały z Galaretki truskawkowy smak WINIARY, a także wersji o smaku: morelowym, pomarańczowym i agrestowym. Wszystkie galaretki łączy mleko doprawione cukrem i żelatyną. Sprawdź, jak wykonać deser, który sprawi wielką frajdę całej rodzinie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?