Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ryż z owocami morza

  • Ryż z owocami morza
  • czas Łączny czas: 40 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Frutti di mare rozmrozić. Łyżkę oleju rozgrzać, dodać ryż oraz przyprawy korzenne i kurkumę. Mieszając smażyć 5-7 minut. Następnie dołożyć frutti di mare i małże wraz z zalewą, zalać bulionem, po czym dusić pod przykryciem 10 minut.
  2. Papryki umyć, oczyścić, pokroić w paseczki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Następnie dodać do ryżu razem z groszkiem i pokrojonym w kostkę mięsem, wymieszać i dusić 5 minut.
  3. Wędlinę pokroić w kostkę, osobno poddusić na reszcie oleju, a następnie połączyć z ryżem. Przyprawić i dusić 5 minut. Gotową potrawę posypać zieleniną.
  4. RADA
  5. Jeśli przed zalaniem bulionem, surowe ziarna ryżu będziemy smażyć przez kilka minut na oleju, to po uduszeniu ryż będzie chrupki i nie będzie się sklejał.
Konkurs Daj słoikom drugie życie

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ryż z owocami morza
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ryż z owocami morza

Wydrukuj przepis

Ryż z owocami morza

Zgłoś przepis do moderacji