1

2

Przepisy

Schab wieprzowy po śląsku

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Schab pokroić w plastry,ugotować w osolonej wodzie na półmiękko,wyjąć,przestudzić,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. W dwóch szklanek wywaru w którym gotował się schab pogotować chwilę goździki, dodać powidła,cukier,rozprowadzoną wodę,mąkę i sos zagotować wlać wino, rozmieszać i zostawić chwilę na ogniu nie gotować. Sos doprawić do smaku solą i cukrem. Smacznego:)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: