Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Krokiety z ziemniaków

  • Krokiety z ziemniaków
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki dokładnie umyć, opłukać, ugotować, ostudzić. Obrać ze skórki, zemleć, dodać jaja, mąkę, siekaną zrumienioną cebulę, sól, pieprz, starannie utrzeć. Kształtować w tartej bułce wałek o średnicy 3 cm, kroić na kawałki długości 8-10 cm. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Ułożyć na długim półmisku w jednym rzędzie, przybrać sałatą lub natką pietruszki. Podawać z sosem pomidorowym, ogórkowym, grzybowym (patrz w przepisach, „sosy i zasmażki”) lub surówką z warzyw. W ten sposób przyrządzone krokiety podaje się również jako dodatek do mięsa.
  2. Rada:
  3. Do krokietów ziemniaczanych można dodać 20-30 g ugotowanych i posiekanych suszonych grzybów.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Krokiety z ziemniaków
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Krokiety z ziemniaków

Wydrukuj przepis

Krokiety z ziemniaków

Zgłoś przepis do moderacji