Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

skrzydełka na ryżu

  • czas Łączny czas: 200 min (Przygotowanie: 130 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 15
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. przygotowanie:
  2. skrzydełka myjemy i osuszamy. przyprawy wsypujemy do miski (czosnek miażdżymy), wlewamy 2 łyżki oleju i mieszamy.
  3. skrzydełka smarujemy marynatą.
  4. zostawiamy na 2 godziny.
  5. surowy ryż wysypujemy na blaszkę, na wierzch układamy pokrojone w plastry cebule, następnie układamy skrzydełka.
  6. przygotowanie sosu:
  7. masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, dokładnie mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem, papryką, cukrem i ketchupem. wlewamy wodę. NIE GOTUJEMY.
  8. Skrzydełka zalewamy sosem.
  9. blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 70 minut w temp. 200 0C.
  10. gdy skrzdełka się zarumienią przewracamy na drugą stronę.
  11. SMACZNEGO !!!
Kalorie: - kcal / 15 porcję

Potrzebne składniki:

  • ok. 1 kg skrzydełek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki ryżu
  • 2-3 cebule
  • przyprawy:
  • bazylia, tymianek, oregano, słodka papryka
  • sól, pieprz, 2 łyżki oleju.
  • sos:
  • 1 ząbek czosnku,
  • 6 szklanek wody,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego,
  • 2 łyżki vegety,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1 kostka masła,
  • 6 łyżek ketchupu.
  • 2 łyżeczki cukru

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

skrzydełka na ryżu
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

skrzydełka na ryżu

Wydrukuj przepis

skrzydełka na ryżu

Zgłoś przepis do moderacji