1

2

Przepisy

Przygotowanie:

przygotowanie:
skrzydełka myjemy i osuszamy. przyprawy wsypujemy do miski (czosnek miażdżymy), wlewamy 2 łyżki oleju i mieszamy.
skrzydełka smarujemy marynatą.
zostawiamy na 2 godziny.
surowy ryż wysypujemy na blaszkę, na wierzch układamy pokrojone w plastry cebule, następnie układamy skrzydełka.
przygotowanie sosu:
masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, dokładnie mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem, papryką, cukrem i ketchupem. wlewamy wodę. NIE GOTUJEMY.
Skrzydełka zalewamy sosem.
blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 70 minut w temp. 200 0C.
gdy skrzdełka się zarumienią przewracamy na drugą stronę.
SMACZNEGO !!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: