Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

skrzydełka na ryżu

  • czas Łączny czas: 200 min (Przygotowanie: 130 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 15
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. przygotowanie:
  2. skrzydełka myjemy i osuszamy. przyprawy wsypujemy do miski (czosnek miażdżymy), wlewamy 2 łyżki oleju i mieszamy.
  3. skrzydełka smarujemy marynatą.
  4. zostawiamy na 2 godziny.
  5. surowy ryż wysypujemy na blaszkę, na wierzch układamy pokrojone w plastry cebule, następnie układamy skrzydełka.
  6. przygotowanie sosu:
  7. masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, dokładnie mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem, papryką, cukrem i ketchupem. wlewamy wodę. NIE GOTUJEMY.
  8. Skrzydełka zalewamy sosem.
  9. blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 70 minut w temp. 200 0C.
  10. gdy skrzdełka się zarumienią przewracamy na drugą stronę.
  11. SMACZNEGO !!!
Kalorie: - kcal / 15 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

skrzydełka na ryżu

Wydrukuj przepis

skrzydełka na ryżu

Zgłoś przepis do moderacji