Pasztet świąteczny

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 10

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
  2. Do masy mięsnej wbij jajka.
  3. Dodaj Przyprawę ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i pozostałe przyprawy.
  4. Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
  5. Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
  6. Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
  7. Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.

Opis przepisu:

Aromatyczny pasztet z udźca indyczego, wątróbek drobiowych oraz boczku jest idealną przekąską zarówno na Wielkanoc, jak i na co dzień. Pasztet świąteczny doprawiony jest gałką muszkatołową, imbirem i majerankiem, dzięki czemu ma charakterystyczny, intensywny smak. Można go jeść solo, jako przekąskę, bądź podawać z pieczywem. Pasztet świąteczny idealnie komponuje się z Sosem tatarskim WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?