1

2

Przepisy

Sałatka selerowo-pieczarkowa

4/5 4 16 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 6 porcji

127 calories kalorie: 127 kcal / porcja

Sałatka selerowo-pieczarkowa, to idealny dodatek do pieczystego oraz do wędlin. Kompozycja warzyw i żółtego sera jest wyrazistą przystawką zarówno na imieninowym stole jak i na niedzielnym obiedzie, gdzie serwujemy różnego rodzaju mięsa.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Seler, pieczarki i groszek odsącz z zalewy.
  2. Seler pokrój na krótsze paseczki.
  3. Paprykę pokrój w paseczki.
  4. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paseczki.
  5. Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
  6. Sałatkę podawaj do mięs pieczonych i wędlin.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: