1

2

Przepisy

Sałatka jajeczna

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 300 kcal / porcja

Sałatki z jajkiem to podstawa wielkanocnego menu, ale nie czekaj do wiosny żeby zjeść coś pysznego! Sałatka jajeczna to idealna propozycja na domową kolację - niezależnie do pory roku!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz tak, by zostały nienaruszone połówki skorupek, przydadzą się do ładnego zaserwowania dania.
  2. Jajka, szynkę i ogórki pokrój w drobną kostkę.
  3. Groszek konserwowy odsącz z zalewy.
  4. Por pokrój w krążki.
  5. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Majonezem, dopraw solą i pieprzem.
  6. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym. Możesz podać w skorupkach jajek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: