Makaron z kapustą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i odstaw na 30 minut.
  2. Odciśnij z nadmiaru płynu.
  3. Rozpuść masło w garnku, dodaj kapustę i duś na wolnym ogniu często mieszając (możesz podlać wodą).
  4. Gdy kapusta będzie miękka wlej do garnka śmietanę, dopraw cukrem, pieprzem i kminkiem.
  5. Pomidory obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
  6. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, połącz z kapustą i pomidorami.
  7. Podawaj od razu po przygotowaniu. Posyp startym żółtym serem.

Opis przepisu:

Włoski makaron z duszoną kapustą, która z kolei zdaje się być klasykiem polskiej kuchni, to rewelacyjny sposób na ciekawe łączenie smaków. Wypróbuj nasz przepis na makaron z kapustą i rozkoszuj się smakiem rustykalnego dania!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?