1

2

Przepisy

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 404 kcal / porcja

Pożywne danie na wegetariański obiad: kotlety ryżowe ze szpinakiem i tartym żółtym serem. Do masy na kotlety można dodać blanszowanych świeżych liści szpinaku lub liści mrożonych (po rozmrożeniu). Całość doprawiamy pysznie przyprawą Ziarenka Smaku, panierujemy, smażymy i podajemy z wyśmienitym Sosem serowym Italia oraz chrupiącą surówką (np. z białej kapusty, ogórka ze śmietaną lub zieloną sałatą z winegretem).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
  4. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  5. Ryż ugotuj na sypko w lekko posolonej wodzie. Ostudź.
  6. Szpinak oczyść, zblanszuj, ostudź i wymieszaj z ryżem.
  7. Dodaj jajka, ser i bułkę tartą (2 łyżki).
  8. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  9. Uformuj 8 owalnych kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż na rumiano na oleju.
  10. Podawaj z sosem serowym i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: