Kotlety ryżowe ze szpinakiem

5/5 5 11 5 1
5/5 5 11 5 1
  • Przygotowanie: 27 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
  2. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  3. Ryż ugotuj na sypko w lekko posolonej wodzie. Ostudź.
  4. Szpinak oczyść, zblanszuj, ostudź i wymieszaj z ryżem.
  5. Dodaj jajka, ser i bułkę tartą (2 łyżki). Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Uformuj 8 owalnych kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż na rumiano na oleju.
  7. Podawaj z sosem serowym i surówką.

Opis przepisu:

Pożywne danie na wegetariański obiad: kotlety ryżowe ze szpinakiem i tartym żółtym serem. Do masy na kotlety można dodać blanszowanych świeżych liści szpinaku lub liści mrożonych (po rozmrożeniu). Całość doprawiamy pysznie przyprawą Ziarenka Smaku, panierujemy, smażymy i podajemy z wyśmienitym Sosem serowym Italia oraz chrupiącą surówką (np. z białej kapusty, ogórka ze śmietaną lub zieloną sałatą z winegretem).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?