1

2

Przepisy

Gołąbki w sosie śmietanowym

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

611 calories kalorie: 611 kcal / porcja

Pyszne, zawijane gołąbki w sosie śmietanowym, z aromatycznym farszem z mielonej łopatki i ryżu, z tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem. Duszone w śmietanie z drobiową Kostką do Smaku, zaprawionej masłem i mąką. Najpyszniejsze z młodymi ziemniakami z wody.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z kapusty wykrój głąb, sparz we wrzątku i zdejmij kolejno liście.
  2. Ryż sparz wrzątkiem i wymieszaj z mięsem, serem i szczypiorkiem.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Farsz zawijaj w liście kapusty.
  5. Gołąbki ułóż w płaskim garnku lub rondlu.
  6. Śmietanę wymieszaj z 0,75 szklanki gorącej wody i podlej gołąbki.
  7. Do gołąbków wkrusz Kostkę do Smaku i duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut.
  8. Masło wymieszaj z mąką i dodaj do sosu. Zagotuj.
  9. Podawaj z młodymi ziemniakami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: