1

2

Przepisy

Pierś kurczaka z majonezem

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka obtoczyć w przyprawie do kurczaka i roztłuc tak jak na kotlety. Następnie blaszke pokryć folią aluminiową i rozłożyć na niej utłuczone piersi z kurczaka (może być zwykła do ciast lub z wyposażenia piekarnika). Cebulkę pokroić w plasterki i razem z pieczarkami zeszklić. Piersi nasmarować majonezem, pieczarkiz cebulą posypać na wierzch. Zetrzeć ser żółty i posypać dość grubo na gór nej warstwie pieczarek i cebuli. Piec w 180 stopniach do chwili kiedy ser zółty będzie mocno roztopiony.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: