1

2

Przepisy

Pierś kurczaka z majonezem

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka obtoczyć w przyprawie do kurczaka i roztłuc tak jak na kotlety. Następnie blaszke pokryć folią aluminiową i rozłożyć na niej utłuczone piersi z kurczaka (może być zwykła do ciast lub z wyposażenia piekarnika). Cebulkę pokroić w plasterki i razem z pieczarkami zeszklić. Piersi nasmarować majonezem, pieczarkiz cebulą posypać na wierzch. Zetrzeć ser żółty i posypać dość grubo na gór nej warstwie pieczarek i cebuli. Piec w 180 stopniach do chwili kiedy ser zółty będzie mocno roztopiony.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: