1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Okrągła blachę wykładamy folią aluminiową. Herbatniki kruszymy i dodajemy roztopione masło. Wysypujemy na blachę i wstawiamy na chwilę do lodówki.Ser mielimy co najmniej trzy razy. Dodajemy cukry, masło, jajka, śmietanę i miksujemy. Gdy konsystencja jest juz jednolita, dodajemy budyń i mieszamy. Na końcu wsypujemy bakalie i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę z herbatnikami. Wstawaimy do nagrzanego do 190°C pierkarnika. Pieczemy godzinę i 35-40 minut.Gdy sernik wystygnie, możemy zacząc przygotowywać polewę. Roztapiamy masło. Wsypujemy kakao, cukier puder, mleko i podgrzewamy. Polewa nie powinna się zagotować. Gdy lekko przestygnie, polewamy ciasto. Sernik wstawiamy do lodówki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: