1

2

Przepisy

Mazurek z migdałami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

1.Make krupczatke i przenna wymieszac z proszkiem do pieczenia.Dodac pokrojone na male kawalki zimne maslo,jajka,cukier puder i pare kropli olejku migdalowego.

2.Szybko zagniesc gladkie ciasto.Uformowac kule,owinac w folie spozywcza i wlozyc na minimum 30 min do lodowki.

3.Po tym czasie rozwalkowac ciasto i przelozyc na blache wylozona pergaminem.

4.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec na zloty kolor.

5.Upieczone ciasto wyjac,ostudzic.

6.Polac polewa i udekorowac migdalami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: