Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żeberka w miodzie

  • czas Łączny czas: 150 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 90 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żeberka posolić i popieprzyć,obsmażyć na oleju na złoty kolor.
  2. SOS
  3. Na tłuszczu od żeberek poddusić cebule pokrojoną w półkrążki i czosnek,dodać resztę składników,dusić przez 15 min.
  4. Żeberka wyłożyć do naczynia żaroodpornego,zalać wcześniej przygotowanym sosem.Przykryć i wstawić do piekarnika.Piec 1,5 godz w 200 stopniach.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg żeberek,sól,pieprz,2 duże cebule,5 ząbków czosnku,0,5 słoiczka przecieru pomidorowego,4 łyzki miodu albo 30 dkg.suszonych owoców.0,5 szkl. octu(do smaku) bazylia,majeranek

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 29 grudnia 2011
    kiamil500

    pyszne ale ocet nie koniecznie pasuje do tego:/

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żeberka w miodzie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żeberka w miodzie

Wydrukuj przepis

Żeberka w miodzie

Zgłoś przepis do moderacji