1

2

Przepisy

Sernik z rabarbarem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Rabarbar umyć,pokroić,posypać 50 g cukru i odstawić.Ser zmielić,dodać 100 g cukru,mleko,olej,skórkę z cytryny i wymieszać.Do masy serowej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.Wanilię utrzec z resztą cukru,jajkami i kwaśną śmietaną.Na blasze rozwałkować 2/3 ciasta.Położyć na nim przygotowany rabarbar,a następnie masę waniliową.Z pozostałej części ciasta wyciąć paski i ułożyć kratkęna cieście.Posmarować żółtkiem pomieszanym z wodą,piec 40 minut w temperaturze około 200 stopni.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: