Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 35 min.

  • Porcje 10

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C. Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
  2. Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj.
  3. Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
  5. Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut.
  6. Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym.

Opis przepisu:

Rolada schabowa nadziewana kiełbaskami to idealny przykład mięsa w mięsie. Smak zachwyci każdego łasucha. Użycie Ziarenek Smaku i majeranku dodatkowo wzbogaci aromat potrawy. Do środka dodajmy musztardy, aby dodać roladzie pikanterii. Podajemy na zimno z sosem chrzanowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?