1

2

Przepisy

Rolada schabowa

4/5 4 24 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 10 porcji

205 calories kalorie: 205 kcal / porcja

Rolada schabowa z Ziarenkami Smaku i majerankiem, nadziewana białymi kiełbaskami oraz musztardą, pieczona i serwowana na zimno z Sosem chrzanowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C.
  2. Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
  3. Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj.
  4. Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  5. Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem.
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
  7. Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut.
  8. Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: