Puszysty sernik

4/5 4 83 5 1
4/5 4 83 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 5 min.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

beza:

Przygotowanie:

  1. Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
  2. Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  4. BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
  5. Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.

Opis przepisu:


Puszysty sernik to ciasto, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie świętowania rozmaitych okoliczności. Sernik przygotowany według naszego przepisu, do którego dodajemy Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, zasługuje na złoty medal, ale nam wystarczy Twoje zadowolenie!

Proponujemy wykorzystanie serka o smaku morelowym do upieczenia puszystego sernika. Sernik proponujemy podawać na talerzyku udekorowanym listkiem świeżej mięty lub melisy. Ciasto możesz posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Przepis na puszysty sernik możesz wykorzystać także przy innych okazjach – urodzinach, imieninach lub spotkaniach w gronie przyjaciół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?