Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Puszysty sernik

  • Puszysty sernik
  • czas Łączny czas: 95 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 65 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: 248 kcal / 1 porcję


Puszysty sernik to ciasto, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie świętowania rozmaitych okoliczności. Sernik przygotowany według naszego przepisu, do którego dodajemy Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, zasługuje na złoty medal, ale nam wystarczy Twoje zadowolenie!

Proponujemy wykorzystanie serka o smaku morelowym do upieczenia puszystego sernika. Sernik proponujemy podawać na talerzyku udekorowanym listkiem świeżej mięty lub melisy. Ciasto możesz posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Przepis na puszysty sernik możesz wykorzystać także przy innych okazjach – urodzinach, imieninach lub spotkaniach w gronie przyjaciół.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
  2. Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko.
  3. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  5. beza:
  6. Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
  7. Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.
Kalorie: 4960 kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 14 lipca 2015
    Laleczka330

    Sernik wyszedł okropnie rzadki.W smaku dobry ale niestety rzadki.Cos nie tak z tym przepisem.

    +0
  • 3 grudnia 2013
    Siostra_Ducket

    Dałam zwykły ser i otarta skórke z jednej cytryny. Dodatek bezy sprawia, że ten sernik jest wyśmienity

    +0
  • 18 grudnia 2011
    ANECZKA49

    Można dodać zwykły ser (ja kupiłam już zmielony trzy razy, taki gotowy do serników) ... placek wyszedł wyśmienicie :)

    +0
  • 1 lipca 2010
    Ania1983b

    mam pytanie czy zamist sera moreloergo (nie mam gdzie takiego kupić) może być zwykły i czy musi być on zmielony?

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Puszysty sernik

Wydrukuj przepis

Puszysty sernik

Zgłoś przepis do moderacji