1

2

Przepisy

Przygotowanie:

CIASTO:
1.Masło siekamy z mąką , cukry , żółtka , proszek do pieczeniai zagniatamy ciasto. Formujemy kulę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
2.MASA SEROWA:
Twaróg mielimy , masło roztapiamy i studzimy .żółtka ucieramy z cukrem pudrem , dodajemy twaróg, budyń w proszku i masło. Mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę i łączymy z masą .
3.Ciasto rozwałkowujemy. Wylepiamy dno i boki natłuszczonych i posypanych bułką tartą foremek,nakłuwamy widelcem.Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stop. C . Na ciasto wykładamy masę serową do 3/4 wysokości foremek. Wierzch wyrównujemy i wykładamy wiśnie.Pieczemy jeszcze 30 minut w temperaturze 180 stop. C

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: