1

2

Przepisy

Babeczki serowe

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 18 porcji

Przygotowanie:

CIASTO:
1.Masło siekamy z mąką , cukry , żółtka , proszek do pieczeniai zagniatamy ciasto. Formujemy kulę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
2.MASA SEROWA:
Twaróg mielimy , masło roztapiamy i studzimy .żółtka ucieramy z cukrem pudrem , dodajemy twaróg, budyń w proszku i masło. Mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę i łączymy z masą .
3.Ciasto rozwałkowujemy. Wylepiamy dno i boki natłuszczonych i posypanych bułką tartą foremek,nakłuwamy widelcem.Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stop. C . Na ciasto wykładamy masę serową do 3/4 wysokości foremek. Wierzch wyrównujemy i wykładamy wiśnie.Pieczemy jeszcze 30 minut w temperaturze 180 stop. C

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: