1

2

Przepisy

Karkówka w marynacie z jogurtu

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

221 calories kalorie: 221 kcal / porcja

Soczysta i pyszna karkówka w marynacie jogurtowej. Najpierw marynujemy dobę w jogurcie z rozmarynem, papryką i przyprawą Ziarenka Smaku, by mięso stało się kruche i aromatyczne. Potem opiekamy kwadrans na ruszcie i podajemy Ketchupem Łagodnym WINIARY oraz świeżą, chrupiącą bagietką. Pyszności!

składniki:

Liczba porcji:

Marynata

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszaj z przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką i rozmarynem.
  2. Do marynaty włóż mięso i marynuj do następnego dnia (minimum 20 godzin).
  3. Piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 min, smarując marynatą.
  4. Podawaj z Sosem barbecue.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: