Karkówka w marynacie z jogurtu

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 20 godz. 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Marynata

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszaj z przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką i rozmarynem.
  2. Do marynaty włóż mięso i marynuj do następnego dnia (minimum 20 godzin).
  3. Piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 min, smarując marynatą.
  4. Podawaj z Sosem barbecue.

Opis przepisu:

Soczysta i pyszna karkówka w marynacie jogurtowej. Najpierw marynujemy dobę w jogurcie z rozmarynem, papryką i przyprawą Ziarenka Smaku, by mięso stało się kruche i aromatyczne. Potem opiekamy kwadrans na ruszcie i podajemy Ketchupem Łagodnym WINIARY oraz świeżą, chrupiącą bagietką. Pyszności!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?