1

2

Przepisy

Filety w pieprzu cytrynowym

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 200 minut

porcje: 4 porcje

376 calories kalorie: 376 kcal / porcja

Drobiowy przysmak z grilla - filety marynowane w pieprzu cytrynowym i musztardzie z przyprawą Ziarenka Smaku. Muszą poleżeć w marynacie, ale grillują się dość szybko i świetnie smakują ze świeżą, chrupiącą bagietką oraz Sosem tatarskim. Tak przyprawione filety możemy przyrządzić w postaci większych lub mniejszych kotletów albo szaszłyków.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przyprawę ZIARENKA SMAKU połącz z musztardą, olejem, pieprzem cytrynowym i posmaruj filety.
  2. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
  3. Piecz na rozgrzanym ruszcie około 20 minut.
  4. Podawaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: