Faszerowane roladki z cukinii

Oceń ten przepis!

4/5 4 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.
  2. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, dokładnie wyrób.
  3. Cukinię pokrój wzdłuż w długie, cienkie plastry.
  4. Uformuj 16 porcji farszu.
  5. Układaj je kolejno na plastrach cukinii i zwijaj ruloniki.
  6. Zepnij wykałaczką i grilluj 20 minut na rozgrzanym ruszcie lub usmaż.
  7. Podawaj z Sosem Barbecue i pieczywem.

Opis przepisu:

Faszerowana cukinia nieco inaczej - tym razem nie w całości, lecz w postaci roladek z cukinii z mięsem mielonym, szczypiorkiem i przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY. Cukinię na długie, cienkie plastry najłatwiej pokroić obieraczką do warzyw. Tak przygotowaną cukinię możemy upiec na ruszcie lub usmażyć na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Roladki z cukinii z mięsnym farszem podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY oraz chrupiącą bagietką albo z chlebem posmarowanym oliwą, opieczonym lekko w opiekaczu lub na grillu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • lucynako
    w zasadzie proste do przyrządzenia danie, ale jak fantastycznie podane... liczy się pomysł i od razu mamy coś fajnego i nowego, no i smacznego :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?