1

2

Przepisy

Tort Sachera

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, wystudzić.
Jajaka ubić z cukrami, tak aby masa sześciokrotnie powiększyła swoją objętość.
Nie przerywając mieszania drewnianą łyżką dodawać mąkę i czekoladę. Należy
robić to niezwykle delikatnie, a czekolada nie musi być bardzo dokładnie
wmieszana. Piec przez 5- 10 min w 200st, zmniejszyć temperaturę do 180st i piec
jeszcze przez 30- 35 min. Ostudzić. Przeciąć na pół. Każdą połowę posmarować
podgrzanym dżemem. Blaty złożyć dżemem do siebie. Wierzch posmarować niewielką
ilością dżemu. Oblać polewą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: