1

2

Przepisy

Sałatka z pistacjami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 10 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Sałatę lodową umyć i osuszyć, następnie porozrywać na kawałeczki i wrzucić do miski. Pierś z kurczaka dokładnie umyc i osuszyć i pokroić w kosteczki, następnie podsmażyc na patelni ta do zarumienienia kurczaka(aby pozbyc się tłuszczu z kurczaka, przesypujemy go na talerzyk prykryty ręcznikiem papierowym, ręcznik pięknie wchłonie nam nadmiar tłuszczu).Przesypujemy kurczaka do miseczki z sałatą.W kosteczke kroimy również brzoskwinie i dodajemy do sałaty i kurczaka. Pistacje bez łupek dajam na suchą patelnie lekko je podrumienić ok 3-4 minut, przesypujemy do wszystkich składników, orzechy włoskie kroimy na małe kawałeczki i też dodajemy do reszty sładników. Sos włoski robimy wg przepisu tz wspujemy go do osobnej miseczki dodajemy 3 łyżki oleju (badź oliwy z oliwek) i 3 łyżki wody, mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy i SMACZNEGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: